Guide: Tips for dekoreringen av ditt nye hjem

Siste oppdatering: 16. november 2022

 

Hjemmet vårt er hjemmet vårt. Derfor er det viktig at hjemmet gjenspeiler hvem vi er som individer. Det er viktig at vi føler at hjemmet vårt er et fristed. Dette kan gjøres enkelt og rimelig, eller vanskelig og dyrt. Alt avhenger av innredningen du velger! Derfor er det lurt å bruke mye tid på valg av innredning og dekor. Ikke ta det første og beste. Her kan du få litt inspirasjon til hvordan du kan innrede ditt nye hjem. 

INNRED HVERT ROM 

Alle hjem har ulike rom. Disse rommene trenger også å bli innredet på ulike måter. Ditt soverom burde nødvendigvis dekoreres annerledes enn barnas soverom. Det er derfor viktig å ha en strategi for hvert roms innredning og dekorasjon.

MØBLER ETTER STØRRELSE 

Vi har ulike hjem, og de er alle i forskjellige størrelser. Derfor varierer det hva vi faktisk har plass til i hjemmet vårt. Det er en størrelsesforskjell mellom en leilighet og et hus, og du må normalt sett tenke kreativt når det kommer til små rom. Dette kan for eksempel innebære en mindre seng på soverommet enn du først hadde forestilt deg. Flytter du fra et hus til en leilighet, kan det være du må kvitte deg med en del ting, eller bytte de ut med noe mindre.

GJØR DEKOREN PERSONLIG 

Når det kommer til interiørdesign, er det viktig å gjøre det personlig. Det er viktig å få gjenspeilet din personlighet i det nye hjemmet. Dersom hjemmet ditt ikke gjenspeiler din personlighet, vil du ikke trives hjemme. Det er flere metoder for å gjøre hjemmet ditt mer personlig. Bilder er alltid en god ide, for bilder viser hvem som bor der, samt lar deg gjenoppleve de gode minnene. 

FÅ INSPIRASJON TIL DEKOREN DIN

Det er mange inspirasjonskilder for interiørdesign. Du finner mange gode ideer på internett og gjennom sosial medier. Med få klikk finner du en mengde inspirasjon, så gjør litt undersøkelser for å finne ut av hva du liker og ikke liker. 

INSPIRASJON FRA ANDRE

Vi ser alltid etter inspirasjon, og det gjelder også når vi besøker hverandre. Så se hva som fungerer for andre og ta med deg ideer hjem til deg selv. Snakk med venner og familie om de kan ha løsninger for dine utfordringer, eller kanskje de har noe du kan overta. 

STOL PÅ DEG SELV OG DIN STIL 

Dekorasjon og interiør er veldig personlig. Vi har alle vår egne, unike stil, men av og til er det vanskelig å skille seg ut. Prøv å ikke etterligne andre, for det er fint å skille seg ut og vise hvem du er. Akkurat slik som du kan skille deg ut ved hjelp av klærne dine, kan du også uttrykke deg gjennom hvordan du har det hjemme. Det er du som skal bo der, og da er det du som må bestemme hvordan du vil ha det. Blås i hva andre mener!

Leter du etter utleiebolig? Søk blant 662 tilgjengelige utleier
Søk nå